KARIJERE: Jure Sertić novi direktor AKD-a

Vlada RH

Na zatvorenome dijelu 48. sjednice, Vlada Republike Hrvatske održane 20. srpnja 2017. raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima.

Skupštini društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o., predložen je opoziv dosadašnje članice Uprave – direktorice Adele Jelinek Bišćan, te je Juru Sertića predložila za imenovanje novog člana Uprave – direktora društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Razriješen  je dosadašnji zamjenik člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost, brigadir Stanko Ćavar, te je novim zamjenikom člana Nacionalnoga vijeća kao predstavnik  Ministarstva obrane, imenovan brigadir Bruno Bešker.

Vlada je Nadzornom odboru društva Odašiljači i veze d.o.o., predložila imenovanje Mate Botice za predsjednika Uprave društva Odašiljači i veze d.o.o., sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

DBO