Obnovljena Policijska postaja Knin

Vlada RH

Adaptacija ili sanacija prostora, preseljenja u nove, funkcionalnije prostore ili izgradnja potpuno novih objekata ovisno o potrebama i mogućnostima prioritet je kojim se zaposlenicima, policiji, osigurava kvalitetniji smještaj i rad, bolja funkcionalnost i opremljenost radnih prostora, a time i djelotvornost

Obnovljene prostorije Policijske postaje Knin danas je obišao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zajedno sa svojim suradnicima, glavnim ravnateljem policije i načelnicima policijskih uprava.

Nakon obilaska, u izjavi medijima, ministar Božinović je rekao: „ Mi smo prošle godine bili ovdje, ja po prvi puta, i vidjeli smo jedno stanje koje je neodrživo. Ne samo za standard hrvatske policije, već i za grad Knin koji je simbol pobjede Domovinskog rata. Čvrsto smo se obvezali da do današnje proslave to stanje više neće biti isto.“

Lokalna zajednica prepoznala je važnost ulaganja u sigurnost i obnove policijske postaje.

„Obnovu smo radili u suradnji s Gradom Kninom. Zahvaljujem se gradonačelniku Knina na njegovoj suradnji i stvarnoj volji da ovaj posao privedemo kraju. Ukupni trošak obnove Policijske postaje Knin iznosi oko milijun kuna“ – izjavio je ministar Božinović. Grad Knin sufinancirao je radove obnove sa 60 tisuća kuna, a svoj doprinos dala su i dva sindikata koja djeluju unutar MUP-a, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Nezavisni sindikat policijskih službenika i namještenika.

U dijelu radova sudjelovali su i sami djelatnici policijske postaje – odnijeli su stari namještaj i u cijeloj postaji postavili novi namještaj, podrumske prostorije oslobodili od arhive i dr.

Ovako uređena i obnovljena Policijska postaja Knin osigurava kvalitetne uvjete za rad njenih djelatnika, a samim time i kvalitetniju uslugu građanima grada Knina. Naime, radovima je u potpunosti uređena nova šalter sala za upravne poslove. Vodili smo brigu i o najranjivijima u našem društvu. Tako je na ulazu u postaju izgrađena rampa za osobe sa invaliditetom kako bi im bio olakšan prilaz i ulazak u policijsku postaju.

Nakon obilaska postaje ministar Božinović pridružio se kolegiju glavnog ravnatelja policije s načelnicima policijskih uprava i predstavnicima triju reprezentativnih sindikata koji djeluju u Ministarstvu unutarnjih poslova.

RSS