Novi čovjek na čelu specijalaca. Zbog novih sigurnosnih izazova doveden iskusan zapovjednik

prtsc Nova TV

Alen Klabot novi je zapovjednik Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova. Informacije je potvrđena u MUP-u, a u četvrtak bi i službeno trebala biti objavljena.

Klabot u sjedište specijalne policije dolazi privremeno, kako bi pomogao u reorganizaciji tog dijela policije. Vrh MUP-a ocijenio je kako je njegovo znanje i iskustvo potrebno i zbog novih sigurnosnih izazova što se nalaze pred Hrvatskom.

Do danas je Klabot bio načelnik Policijske uprave istarske. Na tu funkciju izabran je na natječaju u rujnu 2017. godine

Dosadašnji Zapovjednik Specijalnih jedinica policije (SJP) MUP-a Vjekoslav Hegedušić privremeno je premješten na mjesto pomoćnika zapovjednika SJP za operativne zadaće. Klabota će na dužnost načelnika PU istarske privremeno zamijeniti njegov dosadašnji zamjenik Božo Kirin.

Alen Klabot rođen je 1970. u Umagu. Diplomirani je kriminalist, a policijsku karijeru počeo je 1988. godine kao policajac u Jedinici za posebne namjene. Dragovoljac je Domovinskog rata, a od 1990. do 1993. godine bio je instruktor specijalističke obuke u Antiterorističkoj jedinici (ATJ) Lučko, nakon čega je od 1994. do 2001. godine obavljao poslove višeg instruktora specijalističke obuke za specijalne situacije u Sektoru specijalne policije MUP-a. Od 2004. do 2015. godine bio je zapovjednik ATJ Lučko.

RSS