NOVA DIMENZIJA: HUMS uvodi program mentoriranja lidera korporativne sigurnosti i kategoriju studenata članova

Prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, Damir Krstičević, Alen Ostojić na otvaranju Hrvatskih dana sigurnosti 2019.

U novom desetljeću djelovanja, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti potvrđuje da je vodeća nacionalna nevladina organizacija profesionalaca sigurnosti koji u najvećem broju i upravljaju procesima sigurnosti u javnom i privatnom sektoru.

Nakon osnivanja Kluba direktora korporativne sigurnosti, Certifikacijskog akreditacijskog centra, CPD bodovanja profesionalnog usavršavanja, Alumni kluba certificiranih menadžera korporativne sigurnosti, Alen Ostojić, CSO, CMKS, CMS, predsjednik HUMS-a pred  nadolazeću izvještajnu skupštinu HUMS-a izlazi s dva nova prijedloga.

„HUMS uvodi program mentoriranja lidera korporativne sigurnosti. Riječ je o programu koji će putem međusobnih odnosa povezivati stručnjake korporativne sigurnosti s članovima Kluba direktora korporativne sigurnosti. Njihova zadaća biti će da svojim iskustvom, znanjem i pozicijom nadziru, savjetuju  i podržavaju mlađe kolegice i kolege. Program će trajati 6 mjeseci, a u njemu će moći sudjelovati svaki član HUMS-a bez obzira na kojoj profesionalnoj razini radi“, rekao je Ostojić.

Kako je na Dan menadžera sigurnosti, 19. ožujka 2020. predviđena izvještajna skupština HUMS-a, Ostojić će članovima skupštine predložiti da se pored kategorije redovnog, zaslužnog i počasnog člana, uvede i  kategorija članstva studenata.

“HUMS je snažna platforma za umrežavanje i profesionalni razvoj. Ne vidim niti jedan razlog zašto studentima ne bismo otvorili vrata HUMS-a. Pred njima je nevjerojatna životna, profesionalna karijera i želim da im  HUMS bude vodič u razvoju karijere”, zaključio je Ostojić.

DBO/ Foto: HUMS