Napadač koji je pretukao radnika Čistoće pušten na slobodu

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odbio je prijedlog tužiteljstva za određivanje istražnog zatvora za 44-godišnjaka koji je osumnjičen da je u subotu u Sesvetskom Kraljevcu pretukao 52-godišnjeg radnika Čistoće te će se braniti sa slobode.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je sucu istrage predložilo određivanje istražnog zatvora protiv 44-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac odbio te osumnjičeniku naložio mjeru opreza zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom i mjeru opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu sumnjiči 44-godišnjaka da je 1. srpnja oko 15 sati u Sesvetskom Kraljevcu u nakani da ga onemogući u obavljanju njegovog posla, verbalno napao jednog djelatnika ‘trgovačkog društva za obavljanje usluga od javnog interesa’ te mu zaprijetio smrću, a potom ga fizički napao i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila da su policijski službenici  dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi te teška tjelesna ozljeda. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

DBO/HINA/ Foto: Svijetsigurnosti.com