Marendić: Split i dalje sigurna turistička destinacija

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, načelnik Slobodan Marendić, u ponedjeljak, 03. srpnja 2023. godine, u sklopu projekta Sigurna turistička destinacija 2023“ održao radni sastanak s doajenom Ivanom Staničićem i članovima konzularnog zbora u Splitu- marin Budimir, Žarko Dešković, Marina Šare Tudor, Elizabeth Tomić, Maja Medić i Denis Nenadić. Također, uz Ivu Staničića kao počasnog konzula, pridružila se i konzulica dr. Klara Galli-Baronfeind koja će tijekom ljeta raditi  u Konzularnom predstavništvu Veleposlanstva Mađarske na području Splita.  Na sastanku je sudjelovala i Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

U uvodnom razgovoru Marendić je naglasio kako je dosadašnja suradnja s Turističkom zajednicom, počasnim konzulima i predstavnicima svih institucija koje se bave turizmom uvijek bila na odličnoj razini. Naglasio je kako je stanje sigurnosti na dobroj razini, ali obzirom na intenzitet vijesti koji se referiraju na neprimjereno ponašanje stranih gostiju, mišljenja je kako nam  nije potreban takav negativan imidž. Policijski službenici su intenzivno na području grada svaki dan, radimo samostalno, ali i dajemo potporu djelatnicima Grada Splita kako bi sankcionirali negativna ponašanja i pokušali u ključenim vremenima smanjiti intenzitet buke i događaja. Naveo je kako će tijekom turističke sezone na području županije raditi će i strani policijski službenici, a također i policajci iz kontinentalnih uprava u vidu ispomoći.

Direktorica  Vladović složila se s načelnikom Marendićem da smo sigurna turistička destinacija i turisti koji dolaze svakako to uzimaju u obzir kada odlučuju gdje ljetovati.

Dugogodišnja uspješna suradnja svih institucija u Splitsko-dalmatinskoj županiji svakako je odličan temelj da i u budućnosti zajednički realiziramo  najzahtjevnije i najsloženije projekte. To se odnosi i na suradnju s članovima konzularnog zbora.

U međusobnom razgovoru sudionici su se dotaknuli aktualnih tema vezanih uz turizam, komunalne problematike, te stanje sigurnosti koje je na području Splitsko-dalmatinske županije na dobroj razini.
DBO/ Foto: PU splitsko-dalmatinska