NAKON UZNEMIRAVANJA UČENICE OŠ JORDANOVAC, POLICIJA POZIVA JAVNOST I RODITELJE NA OPREZ

Centar za obuku pasa MUP RH

Povodom uznemirujućeg događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli su na mjesto događaja. Poduzeli su mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama policija je identificirala osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem. Stoga se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.

Zagrebačka policija ističe da su policijski službenici jučer pojačano promatrali područje osnovne škole, što će činiti i sljedećih dana. Ujedno, policija obavještava građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Policija je demantirala  navode pojedinih medija da je nepoznati muškarac djetetu prijetio nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike, jer policija poduzima intenzivne preventivne mjere kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i slične rizične situacije, priopćila je zagrebačka policija.

DBO