Ministrica za N1: U centre za socijalnu skrb do kraja rujna stižu detektori metala

prtsc HRT

Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u intervjuu za N1 rekla je kako se intenzivno radi na uvođenju fizičke i tehničke zaštite u sve centre za socijalnu skrb.

“Ovih dana intenzivno uvodimo fizičku i tehničko osiguranje u sve centre za socijalnu skrb. Čim sam stupila na dužnost informirala sam sve voditelje centara, izdala sam dodatne ovlasti zaštitarskim službama, a sada nabavljamao detektore metala”, rekla je ministrica.

“Zadane su upute i rok, koji je 30. rujna. Ministarstvo je u komunikaciji s centrima i podružnicama, a sa svim ravnateljima i predstojnicima podružnica održat ću još jedan sastanak i do 30. rujna će taj posao biti obavjljen”, rekla je Bedeković.

Dodala je kako Hrvatska ima 81 centar za socijalnu skrb i 54 podružnice, a da su financijska sredstva za uvođenje zaštite osigurana i ne bi trebalo biti problema u provođenju.

“Znaju se ovlasti svih ravnatelja i predstojnika, ne vjerujem da će biti problema. Ove mjere, fizička i tehnička zaštita, doprinijet će većoj sigurnosti radnika, no to je samo jedna u nizu mjera. Dodatno radimo na davanju statusu službene osobe kolegama u socijalnim radnicima i stručnim radnicima, što će doprinijeti osjećaju sigurnosti, te tome da svaka aktivnost prema radnicima u sustavu socijalne skrbi povlači odgovornost. Niz mjera i aktivnosti potrebno je provesti da bi se svi zajedno osjećali sigurno. Radi se o osjetljivim situacijama kolopleta ljudskih sudbina i ne može se znati kako će netko reagirati. Zato radnici moraju biti obučeni za obavljanje svog posla”, rekla je ministrica.

Cijeli intervju o novim mjerama sigurnosti u centrima za socijalnu skrb pročitajte OVDJE.

RSS