Priveden vozač koji je prijetio liječnici jer je prijavila promjene njegovog zdravlja

prtsc

Vozač, koji je prijetio liječnici iz Virovitice jer je procijenila da ga zbog zdravstvenog stanja mora prijaviti policiji kako bi se provjerilo je li još uvijek sposoban voziti, lišen je slobode.

Liječnica je posumnjala u vozačevo zdravstveno stanje pa je bila dužna o tome obavijestiti policiju. On joj je zbog toga ozbiljno u dva navrata zaprijetio, pa je liječnica podnijela zbog toga protiv njega kaznenu prijavu.

Ovaj slučaj posebno je zanimljiv nakon što je kažnjena liječnica vozača koji je pod utjecajem droge i lijekova skrivio tešku nesreću na naplatnim kućicama Sveta Helena. Policija je liječnike podsjetila na zakonsku obvezu prijavljivanja promjena zdravstvenog stanja njihovih pacijenata koji posjeduju vozačku dozvolu. Liječničke udruge, međutim, primjećuju kako je zakon preširok jer ne definira o kojim se zdravstvenim stanjima točno radi. U Zakonu o sigurnosti prometa na cestama piše kako su liječnici dužni prijaviti promjene zdravlja vozača koje mogu utjecati na sigurnost njihove vožnje.

A. R. K.