Ministar Božinović i glavni ravnatelj Milina posjetili obnovljenu I. Policijsku postaju Zagreb

MUP RH

S obzirom da su u petak, 23. ožujka završeni svi radovi financirani iz proračuna Ministarstva i Policijske uprave zagrebačke da bi prostorije u središtu grada bile što ugodnije za rad policijskih službenika i boravak građana, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, je posjetio I. policijsku postaju.

Dočekali su ga načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i načelnik I. policijske postaje Zagreb Dražen Kralj koji je ministru dao prijavak nakon čega su svi zajedno, u pratnji predstavnika medija, obišli adaptirane prostorije. U prizemlju su to prostorije operativnog dežurstva i prijamne porte u kojima policijski službenici borave 24 sata dnevno, a ministar je obišao i salu za sastanke te sobu za ispitivanje osumnjičenika te sobu za prepoznavanje.

Nakon obilaska, ministar Božinović je izrazio zadovoljstvo viđenim te naglasio kako mu je izrazito drago zbog učinjenog, s obzirom da se radi o policijskoj postaji u centru glavnog grada kroz koju godišnje prođe osam tisuća stranaka i u koju dolaze brojni građani i turisti zbog različitih potreba.

Naglasio je da je prije mjesec i pol dana bio u obilasku navedene policijske postaje i ostao neugodno iznenađen činjenicom u kakvim uvjetima su policijski službenici i službenice radili, budući da je bila u nereprezentativnom stanju, a adaptacijom su omogućeni pristojni uvjeti za rad i boravak službenika i stranaka. „Osim toga, podignuta je efikasnost u obavljanju policijskih poslova iz razloga što se dosad za ispitivanje osumnjičenika morao tražiti termin u Sektoru kriminalističke policije“, naglasio je ministar i rekao: „Nakon ozbiljnog projekta s kojim smo krenuli prošle godine u pogledu nabavke nužne policijske opreme nastavljamo s ulaganjem u smještajne objekte policije. Ovo su važni iskoraci u davanju digniteta policijskoj profesiji“.

U ime svih kolegica i kolega I. policijske postaje Zagreb, na prepoznavanju potreba u svakodnevnom radu zahvalio se načelnik Dražen Kralj te naveo da će poboljšani uvjeti u kojima rade za posljedicu imati još bolji i kvalitetniji rad policijske postaje. „Potpuno su obnovljeni prostori dežurstva i prijema stranaka, soba za ispitivanje s opremom je potpuno nova, obrađeno je oko 250 kvadrata tlocrtno.  Također su potpuno novi i sanitarni čvorovi te je u cijeloj postaji izmijenjen kompletan namještaj neophodan u svakodnevnom radu“, rekao je Kralj.

Posljednja policijska postaja u Zagrebu, izgrađena je daleke 1987. godine,  neposredno pred Univerzijadu.

Izvor: MUP RH/RSS