Ministar Božinović i predsjednik Vlade na Interliberu

Interliber - Izložbeni štand Policijske akademije

Danas je je tijekom posjete Interliberu izložbeni štand Policijske akademije obišao ministar Davor Božinović sa predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i ministricom kulture Ninom Obuljen-Koržinek te pogledali stručne publikacije u izdanju Ministarstva unutarnjih poslova.

Policijska akademija MUP-a RH prvi put se svojim izdanjima predstavila na 41. Interliberu, Međunarodnom sajmu knjiga i učila na Zagrebačkom velesajmu, između više od 300 izlagača iz 13 zemalja svijeta. Danas je tijekom posjete Interliberu izložbeni štand Policijske akademije obišao ministar Davor Božinović sa predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem i ministricom kulture Ninom Obuljen-Koržinek te pogledali stručne publikacije u izdanju Ministarstva unutarnjih poslova.

Policijska akademija je izložila  priručnike i udžbenike iz područja prava, kriminologije, kriminalistike i srodnih znanosti kao i časopis „Policija i sigurnost“ koji bilježi 65. godinu izlaženja. Također su predstavljene knjige namijenjene prodaji, a prihod od prodaje pojedinih knjiga namijenjen je u korist Zaklade policijske solidarosti.

Ministar Božinović, predsjednik Vlade i ministrica Obuljen-Koržinek pogledali su i neke od najstarijih zakonika i priručnika policije među kojima je Zbornik zakona austrijske carice Marije Terezije iz 1769. godine kojim je pokušala ujednačiti različite kaznene zakonike u austrijskim državama.

Na kraju obilaska, predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo brojem posjetitelja i rekao “To je u skladu s našom Strategijom poticanja čitanja te potporom koju pružamo izdavačima, kao i svima onima koji šire kulturu, obrazovanje i naviku čitanja kod mladih generacija”.

Svi zainteresirani za stručnu literaturu i obrazovanje mogu posjetiti štand Policijske akademije, u Paviljonu 6 štand 13 Zagrebačkog velesajma do 18. prosinca 2018.

RSS/Foto: MUP RH