Londonska gradska vijeća prijavila su gubitak od gotovo 1300 uređaja u razdoblju od tri godine

tehnologija uređaji

Prema novim podatcima akta Freedom of Information (FOI) broj londonskih gradskih vijeća koji su, u posljednje 3 godine, prijavili izgubljene ili ukradene mobilne računalne uređaje udvostručio se.

Otkrili su da je tijekom tri financijske godine od 2016. godine izgubljeno ili ukradeno ukupno 1293 uređaja, uključujući prijenosna računala, mobilne telefone i tablete, a sveukupna brojka ukradenih uređaja skočila je s 304 u 2016.=17. na 635 u 2018./19, što je porast od 109%.

Najčešće su nestajali telefoni, koji su činili 951 izgubljeni ili ukradeni uređaj u tom razdoblju.

Gubici prijenosnih računala također su se gotovo udvostručili tijekom istog razdoblja, a gubitci tableta neznatno su se povećali s 26 na 33 izgubljena uređaja.

Lambeth je vijeće koje je prijavilo najviše nestalih uređaja, zabilježivši 281 gubitak, od čega je 84% bilo mobitela.

Slijede ga Richmond i Wandsworth (123) te Brent (170).

Richmond i Wandsworth, koji su izvješće podnijeli zajedno, zabilježili su porast izgubljenih i ukradenih uređaja od 666%, dok je taj broj u Brentu iznosio 74%.

Andy Harcup, Absolute Software EMEA VP, upozorio je da porast fleksibilnog rada u kombinaciji s oportunističkim lopovima povećava rizik od nestanka povjerljivih podataka iz javnog sektora.

Harcup je izjavio: “Ako se navedeni uređaj nađe u pogrešnim rukama, vijeća i njihovi birači mogli bi se suočiti s ozbiljnim posljedicama, uključujući i veliko kršenje privatnosti podataka s detaljima građana koji pronalaze svoj put u mračnu mrežu.”.

Nadodao je:”Vrijeme je da se sve organizacije suoče s vrlo stvarnim rizicima koje predstavljaju ukradeni uređaji u pogledu sigurnosti podataka. Svako pojedino vijeće trebalo bi imati snažne sigurnosne mjere krajnje točke, kako bi se osiguralo da se s uređajima koji su prijavljeni kao nestali moglo ispravno pristupiti, pratiti ih, izbrisati i zamrznuti na odgovarajući način. “.

Izvorni članak možete pročitati ovdje.

PO/ Foto:Pixabay