KORONAKRIZA: Hrvatska je trenutno među 40 najsigurnijih zemalja u svijetu

prtsc dkv.global/safety-ranking

Hrvatska se nalazi među 40 najsigurnijih zemalja svijeta, onih čiji društveno-politički okvir pruža najviše stabilnosti u borbi protiv koronavirusa. Pokazuje to istraživanje londonske tvrtke Deep Knowledge Group (DKG), koja je rangirala zemlje u tri kategorije: najsigurnije, one s najvećim rizikom te najučinkovitije tijekom pandemije, javlja Večernji list.

Na prvom mjestu sigurnih nalazi se Izrael, na drugom je Njemačka, a Hrvatska je 35. po redu među sigurnima. Nadalje, među europskim zemljama nalazi se na solidnom 19. mjestu, primjerice, ispred Slovenije (22.), Švedske (24.) ili Francuske (26.).

S druge strane, na dvije manje ljestvice, na kojima nema Hrvatske, DKG je istaknuo zemlje s najvećim rizikom tijekom epidemije te one koje su najučinkovitije u borbi s virusom. Zanimljivo, najbogatije su zemlje i među najmanje sigurnima u svijetu: Italija, Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Španjolska prve su četiri zemlje među onima s najvećim rizikom, dok su najučinkovitije Njemačka i Kina.

Cijelu ljestvicu pogledajte OVDJE.

RSS