KONGRES EPP-A U ZAGREBU: Više od 500 policajaca čuva 2000 političara

prtsc HRT/Youtube

Nešto više od 500 policajaca osiguravat će 26. kongres Europske pučke stranke koji se do sutra održava u zagrebačkoj Areni i ujedno je najviši ovogodišnji skup visokog ranga u Hrvatskoj, doznaje Jutarnji list.

Za policiju je to i skup najvišeg sigurnosnog rizika jer će mu prisustvovati njemačka kancelarka Angela Merkel, dosadašnji predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, bivši predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i nova predsjednica Ursula von der Leyen, ali i Silvio Berlusconi, Vitalij Kličko te brojne druge VIP osobe.

Uz Arenu koja je već pod posebnim režimom osiguranja i ograničenja pristupa, protueksplozijski pregledana, hoteli Sheraton, Westin, Hilton i svi objekti u kojima će biti smješteno oko 2600 sudionika kongresa pod pojačanim su osiguranjem.

Policija će tijekom prolaska kolona štićenih osoba zatvarati trasu, a uobičajeno kretanje od zračne luke prema užem središtu grada predviđeno je Avenijom Većeslava Holjevca, Ulicom grada Vukovara i Savskom cestom do hotela ili ureda predsjednice i premijera.

Više o osiguranju skupa EPP-a u Zagrebu pročitajte OVDJE.

izvor: Jutarnji list