Kada će hrvatski nogomet dobiti licencirane povjerenike za sigurnost?

prtsc GNK Dinamo/Youtube

U prostorijama Nogometne akademije HNS-a u Sesvetama održan je seminar povjerenika za sigurnost klubova Prve i Druge HNL.

Seminar je okupio više od 30 sudionika koje je uvodnim govorom u ime predsjednika HNS-a Davora Šukera pozdravio viši savjetnik Zorislav Srebrić.

Kako prenosi portal Sportalo, uz povjerenike za sigurnost klubova Prve i Druge HNL, seminaru su ispred HNS-a prisustvovali predsjednik Komisije za sigurnost Darko Kolesarić, povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković te časnici za sigurnost Vlado Dominić i Marko Svilić.

Prvo predavanje na temu problema u organizaciji utakmica i poslova sigurnost održao je Miroslav Marković, nakon čega je Darko Kolesarić prezentirao detaljnu kronologiju incidenata i protupravnih ponašanja u HNL-u.

U drugom dijelu programa održana su dva diskusijska panela na temu prilagodbe klubova Druge HNL za provedbu zaštitnih mjera te o drugim aktualnim izazovima u području sigurnosti na nogometnim utakmicama. Seminar je ujedno poslužio kao svojevrsni uvod u licenciranje povjerenika za sigurnost.

“Uspješno smo ostvarili zacrtane ciljeve ovog seminara, a to je prije svega bilo potaknuti konstruktivnu raspravu među sudionicima. Otvoreno smo razgovarali o svim aktualnim izazovima s kojima se klubovi suočavaju, a vjerujem da će ta razmjena iskustva svima dobro poslužiti u pripremi proljetnog dijela sezone”, izjavio je HNS-ov povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

izvor: sportalo.hr