TIGROVI SLAVE GODIŠNJICU OSNUTKA: Za tijelima 6 poginulih još se uvijek traga

screenshot HRT

Prva gardijska brigada Tigrovi obilježava svoju28. obljetnicu osnutka.

Oni su 5. studenog 1990. iz baze u Rakitju krenuli na svoj slavni ratni put, na kojem su sudjelovali u svim velikim bitkama Domovinskog rata.

Kako javlja HRT, svečana ceremonija održana je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, gdje je promovirana poštanska marka s grbom prve gardijske brigade Tigrovi. Marka će u opticaj biti pušten u ponedjeljak u nakladi od 100.000 primjeraka.

Ministar branitelja Tomo Medved, ratni zapovjednik Tigrova Marijan Mareković, te predsjedik Udruge prve gardijske brigade Tigrovi Ilija Vučemilović iskoristili su priliku i još jednom podsjetili na slavni ratni put Tigrova. Svi se slažu da je najteža bila 1991. godina, a pogotovo se svake godine u studenom sjećaju herojske obrane grad Vukovara.

Za Hrvatsku slobodu život je dalo 367 Tigrova, a za njih šest još uvijek se traga.

Prigodni program bit će nastavljen 5. studenog 2018.  svetom misom u crkvi Sv. križa u Sigetu, komemoracijom kod spomenika svim poginulim Tigrovima kraj vojarne Croatia, te taktičko tehničkim  zborom 1.motorizirane bojne Tigrovi i zabavnim programom na istočnoj strani jezera Bundek. Dan kasnije,  6.studenog 2018 u vojarni Predrag Matanović 1. motorizirane bojne Tigrovi u Petrinji bit će otvorene spomen sobe poginulim pripadnicima 1.gbr “Tigrovi”,  a 7. studenog 2018. otvara se izložba fotografija 1.gbr Tigrovi u gradskom poglavarstvu grada Zagreba.

RSS