Jutarnji list organizira konferenciju “Sigurnost cestovnog prometa”

MUP RH

U organizaciji  Jutarnjeg lista i uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova u utorak, 17. travnja, u zagrebačkom Hotelu  Esplanade održat će se konferencija “Sigurnost cestovnog prometa”.

Cilj konferencije je senzibilizirati javnost na važnost sigurnosti prometa na cestama i raspraviti što se može učiniti da se poboljša sigurnost cestovnog prometa. Možemo li ostvariti cilj zacrtan u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa, a to je manjiti broj poginulih za 50 posto do kraja 2020. godine, odnosno da broj poginulih osoba ne bude veći od 213.?

Sigurnost prometa kompleksno je područje koje nije samo u fokusu javnosti nakon teških nesreća i tragedija, već je tema koja je važno za hrvatsko društvo. Konferencija će okupiti dvjestotinjak najkompetentnijih osoba koje će raspravljati o ovoj temi te sudionike iz hrvatskih gospodarskih i političkih institucija.

Konferenciju će otvoriti ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović i  ministar prometa Oleg Butković.

Uvodne prezentacije održat će dr.sc. Krunoslav Borovec, načelnik uprave policije u MUP-u RH,  doc.dr.sc. Marko Ševrović, predstojnik Zavoda za prometno planiranje Fakulteta prometnih znanosti  i Goran Pejić,  pomoćnik Uprave za tehničke poslove Centra za vozila Hrvatske.

U okviru konferencije održat će se i panel-rasprava na kojoj će sudjelovati: Slaviša Babić, Tomaž Tollazzi, Sinan Alispahić, Christian Santaleza, Josip Mataija i Lidija Pecigoš Višnjić

Konferencija počinje u 10 sati u Smaragdnoj dvorani, a završava u 13 sati.

DBO