JE LI VRIJEME DA KAŽEMO ZBOGOM METLI OD VRBE: Čistoća predstavila uređaje za čišćenje i prikupljanje sitnog otpada

Uređaj za čišćenje

U zagrebačkom parku Zrinjevac, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić prisustvovala je prezentaciji dvaju uređaja za čišćenje i prikupljanje sitnog otpada – električne male čistilice TSM Itala i najmodernijeg samohodnog usisavača otpada Ariamatic FOLLOW ME.

Proizvode je predstavila tvrtka Techno Win d.o.o. u sklopu akcije Ekologija u pokretu, kojom žele pridonijeti modernizaciji komunalne opreme, energetski učinkovitim i ekološki prihvatljivim rješenjima za procese prikupljanja otpada.

Direktor tvrtke Ilija Augustinović istaknuo je kako je riječ o specifičnim strojevima koji imaju elektro pogon, nisu bučni i ne zagađuju okoliš a vrlo su jednostavni za uporabu. Namijenjeni su za čišćenje ulica i pješačah zona kao i samog centra grada, a do sada su ih najviše prepoznala turistička mjesta duž Dalmacije, Istre i Crne gore.

Podržavamo sva nastojanja u modernizaciji opreme za prikupljanje otpada i u okviru kapaciteta podružnice Čistoće svakako ćemo razmotriti mogućnost nabave i novih električnih strojeva kakve smo danas na prezentaciji imali priliku vidjeti, rekla je zamjenica Majić.

Nakon prezentacije, direktor podružnice ZG holdinga Čistoća Goran Bradić istaknuo je kako se radi o modernom sustavu, te da Čistoća već duže vrijeme koristi dvije vrlo slične čistilice i jedan usisavač.
DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com