Je li sigurnost doista brend turizma u Hrvatskoj?

MUP RH

Sigurnost je jedan od brendova hrvatskoga turizma i činimo sve kako bismo standard koji smo postigli, još i unaprijedili, dobrom suradnjom svih nadležnih institucija, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u utorak u Zadru, gdje je otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2019.

“Napredujemo iz godine u godinu, naša slika svega što se događa i na kopnu i na moru je sve jasnija i sve bolja. U prošloj godini zabilježili smo oko 158 milijuna prelaska granice i o svim tim ljudima mi brinemo”, dodao je.

Kako javlja Hina, a prenosi N1, ministar Božinović naglasio je da ne postoji sigurnosna rupa kada govorimo o hrvatskome državnom teritoriju, ali, dodao je, ” bitno je da imamo suradnju svih institucija kako bismo mogli pravovremeno donositi zaključke i djelovati tamo gdje je potrebno”.

Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koji je uspostavljen lani uoči početka turističke sezone, opravdao je dobrim rezultatima i odličnom međuinstitucionalnom i međunarodnom policijskom suradnjom već u prvoj godini svoje postojanje, naglasio je Božinović prilikom otvaranja ovogodišnjeg Stožera u Zadru.

Više o sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj pročitajte OVDJE.

izvor: Hina/N1