JANICA KOSTELIĆ NAKON VRIJEĐANJA U SUPETRU IZJAVILA: Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini

Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini

Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.

Najveća hrvatska sportašica je, kako prenose 24sata,  doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu.

– O Jano, o Janice, puši k*rac snježna kraljice, izvikivala je Torcida Janici Kostelić. Oko pedesetak pripadnika navijačke skupine priuštilo je našoj najvećoj sportašici svih vremena prilične neugodnosti.

Smatraju kako se zakon o sportu uopće ne provodi kako bi trebao te da ona uopće nije kompetentna za posao koji obavlja.

Uhićeno je pet osoba iz skupine koja je vrijeđala Janicu Kostelić.

– Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini – kazala je Janica Kostelić.

Vlada Republike Hrvatske osudila je sramotne uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić od skupine navijača.

– Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti – stoji u priopćenju Vlada Republike Hrvatske.