GRADSKA SKUPŠTINA: ZAGREB JE SIGURAN GRAD

ZAGREB JE SIGURAN GRAD

U četvrtak, 9. srpnja  u nastavku maratonske 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić predstavio je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2019. godini.

Nakon izlaganja Izvješće je razmotreno i prihvaćeno.

U kratkom izlaganju, načelnik Rašić istaknuo je najbitnije sigurnosne pokazatelje koji oslikavaju povoljno i dobro stanje sigurnosti u Gradu Zagrebu. „U prilog tome govore pokazatelji vezani za kaznena djela, a ujedno i oni vezani za učinkovitost policije u rješavanju kaznenih djela“ – argumentirao je Rašić.

Također se u svom izlaganju osvrnuo i na povoljno stanje javnog reda i mira u gradu Zagrebu s obzirom na evidentirani najmanji broj prekršaja u zadnjih 5 godina. Napomenuo je i da su kaznena djela protiv imovine u padu, a posebno ona iznimno važna za građane kao što su provalne krađe u domove, koje su u padu za 14 % u odnosu na prošlu godinu.

Sigurnost cestovnog prometa je podignuta na višu razinu u odnosu na prošlu godinu, što je Rašić argumentirao činjenicom da je manje smrtno stradalih u prometu naglasivši da će se kontinuirano nastaviti s preventivno represivnim aktivnostima policije, s ciljem podizanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na još višu  razinu.

S druge pak strane, rezultati pokazuju da je osnažen rad policije u području „tamne brojke kriminaliteta“, pa je tako ostvaren i jedan od prioriteta zagrebačke policije a to je uspješna borba protiv organiziranog i gospodarskog kriminaliteta te kriminaliteta droga s posebnim osvrtom na koruptivna kaznena djela.

U svom izlaganju, Rašić se osvrnuo na dobru suradnju s tijelima državne uprave, gradom Zagrebom i gradskim uredima, a u konačnici i izuzetno dobrom suradnjom s građanima Zagreba.

„To su naši zajednički rezultati koji se svode na jedno, a to je da je grad Zagreb siguran grad“- rekao je načelnik Rašić  na samom kraju.

Zanimljivo da je predmetno izvješće bilo tek 52. točka dnevnog reda 34. sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.

 

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com