Gradonačelnik Milan Bandić: Mirno spavam!

UNIFORME VAŽNIJE OD PROGRAMA - Bandić
Wikipedija

Nakon što jučer Županijski sud nije odlučivao o osnovanosti optužnice protiv gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suoptuženika u aferi Agram, u javnosti se nagađa da se namjerno odugovlači sa sudskim postupcima u koje je uključen, kako to ne bi utjecalo na njegov rezultat na lokalnim izborima.

Zagrebački Županijski sud jučer ponovno nije odlučivao o osnovanosti optužnice protiv gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suoptuženika u aferi Agram, jer bivši šef Zagrebačkog hodinga Slobodan Ljubičić nije dobio poziv za optužno vijeće.

U javnosti se nagađa da se namjerno odugovlači sa sudskim postupcima u koje je uključen gradonačelnik Bandić, kako ne bi s takvim bremenom dočekao skore lokalne izbore. Evo što je o tome u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu rekao gradonačelnik Bandić. Ja vjerujem samo to da su oni koji su to radili, na način na koji su to radili – otišli, to je prvo, a drugo ja vjerujem u trodiobu vlasti u Republici Hrvatskoj, vjerujem u svoju neovisnost koju ću zajedno sa svojim odvjetnicima dokazati na sudu. To je ono što vam mogu reći za sada. Ja nemam povišeni krvni tlak i ne razumijem zašto bih imao pritisak, ja nisam ništa napravio da bih trebao imati pritisak i da ne bih mirno spavao. Moram reći da što se tiče svih tih optužnica da mirno spavam. Vrijeme će učiniti svoje, istina je spora, ali dostižna, nevinost ću dokazati na sudu, a ono što je najbitnije da je vrijeme tih koji su to radili prošlo i da je Hrvatska ipak pravna država u kojoj trodioba vlasti funkcionira.

Na prošlotjednoj sjednici Gradske skupštine povučen je prijedlog odluke o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja obnove pročelja višestambenih zgrada, što je gradonačelnik Bandić obrazložio potrebom dodatnih konzultacija s obzirom na složenost problema i željom da se poboljša prijedlog. Hoće li Skupština u ožujku prihvatiti dorađenu odluku o sufinanciranju pročelja. 21. ožujka je Skupština na kojoj će biti donesena odluka koja će umjesto tri zone definirati jednu zonu s 80% subvencije na pročelja u cijelom gradu – kao sve tri zone i 60% sufinanciranja za dvorišna pročelja. I treće, ono što je novi prijedlog gradonačelnika je, da će u visini prve etaže od 2,5 ili 3 metra biti premaz od posebne tekućine koja će omogućiti skidanje grafita bez oštećenja pročelja. Prema tome izgubili smo mjesec dana, a dobili smo jako puno.

Gradonačelnik je dodao kako je do sada prijavljeno tisuću 700 zgrada za obnovu pročelja, a očekuje se da će ih do zaključenja prijava 10.-tog ožujka biti oko dvije tisuće prijavljenih.

Izvor: Radio Sljeme/Autor: Ana Krois
Foto: Wikipedija