Gradonačelnik dodijelio Medalju Grada Zagreba hrabrom kontroloru Zagrebparkinga

Screenshot Mreža TV

Gradonačelnik Milan Bandić potpisao je odluku kojom dodjeljuje Medalju Grada Zagreba Nenadu Hučiću, kontroloru Zagrebparkinga, zbog hrabrog, savjesnog i nesebičnog postupka u sprječavanju razbojstva.

U obrazloženju odluka Bandić navodi da je Hučić obavljajući svoj redovan posao na lokaciji Gagarinov put , 9. veljače 2017., začuo poziv u pomoć. Ne razmišljajući o posljedicama potrčao je u smjeru glasa te ugledao počinitelje razbojstva koji su gospođi otuđili torbicu. Nakon njegove intervencije počinitelji su torbicu odbacili i pobjegli.

Prijedlog gradonačelniku da primi i odlikuje hrabrog kontrolora, uputio je Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a i predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba.

Prethodno, na prijemu u Palači Dverce, organiziranom 16. veljače 2017., Nenad Hučić je u izjavi za novinare ispričao kako je taj dan radio na području Gagarinovog puta kad je začuo ženski glas koji poziva u pomoć. Instiktivno sam reagirao i krenuo u smjeru od kuda sam čuo zapomaganje. Naletio sam na pljačkaše i počeo za njima trčati, nakon čega su oni ispustili torbicu i pobjegli, rekao je tada Nenad Hučić, napomenuvši da je policija brzo došla.

DBO