Gradonačelnik dodijelio Medalju Grada Zagreba hrabrom kontroloru Zagrebparkinga

Gradonačelnik dodijelio Medalju Grada Zagreba
Screenshot Mreža TV

Gradonačelnik Milan Bandić potpisao je odluku kojom dodjeljuje Medalju Grada Zagreba Nenadu Hučiću, kontroloru Zagrebparkinga, zbog hrabrog, savjesnog i nesebičnog postupka u sprječavanju razbojstva.

U obrazloženju odluka Bandić navodi da je Hučić obavljajući svoj redovan posao na lokaciji Gagarinov put , 9. veljače 2017., začuo poziv u pomoć. Ne razmišljajući o posljedicama potrčao je u smjeru glasa te ugledao počinitelje razbojstva koji su gospođi otuđili torbicu. Nakon njegove intervencije počinitelji su torbicu odbacili i pobjegli.

Prijedlog gradonačelniku da primi i odlikuje hrabrog kontrolora, uputio je Alen Ostojić, gradski zastupnik HSLS-a i predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba.

Prethodno, na prijemu u Palači Dverce, organiziranom 16. veljače 2017., Nenad Hučić je u izjavi za novinare ispričao kako je taj dan radio na području Gagarinovog puta kad je začuo ženski glas koji poziva u pomoć. Instiktivno sam reagirao i krenuo u smjeru od kuda sam čuo zapomaganje. Naletio sam na pljačkaše i počeo za njima trčati, nakon čega su oni ispustili torbicu i pobjegli, rekao je tada Nenad Hučić, napomenuvši da je policija brzo došla.

DBO