“Elitna” autobusna stajališta konačno postaju sigurna

Autobusna stajališta Pantovčak

Stanovnici gornjeg dijela Pantovčaka i obližnjeg Zelengaja mogu odahnuti.

Gradska uprava pokrenula je građevinske radove izgradnje autobusnih stajališta neposredno uz zaštitnu ogradu Ureda predsjednice Republike Hrvatske.  Do sada su korisnici autobusne linije 101 Britanski trg – Pantovčak, među kojima su uglavnom školska  djeca i osobe starije životne dob, autobus  čekali na samoj cesti. To je predstavljalo izrazito veliki rizik jer nesmotreni vozači na tom dijelu Ulice Pantovčak često voze i preko 80 km/h.

Inicijativu uređenja autobusnih stajališta pokrenuo je još 2011. godine gradski zastupnik Alen Ostojić. On je nekoliko puta  na predmetnim stajalištima držao i konferencije za novinare kako bi skrenuo pozornost na ovaj problem. U 2014. godini Ostojića je primio  Predstojnik Ureda predsjednika RH Vito Turšić, koji je izrazio spremnost Ureda predsjednika da se krene u uređenje autobusnih stajališta. Ostojić je poslije pisano izvjestio  novu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, a na aktualnom satu Gradske skupštine ponovno pitao gradonačelnika Bandića kada će se krenuti s uređenjem stajališta.

Na naš upit  kako komentira početak radova nakon sedam godina od njegove inicijative, Ostojić je kratko rekao: “Hvala gradonačelniku Bandiću, ispunio je obećanje, a uz sigurnost naših sugrađana to je najvažnije. Hvala i predsjednici na suglasnosti”.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com