Danas obilježavamo Dan grada Zagreba

Zagrebparking od ponedjeljaka naplaćuje parkiranje kod zdravstvenih ustanova
Pixabay

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević uputila je čestitku svim građanima rada Zagreba povodom Dana Grada Zagreba.

 

Čestitku pročitajte u nastavku.

 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!

S ponosom slavimo Dan našega grada i sa zahvalnošću se prisjećamo svih koji su ga u njegovoj dugoj povijesti gradili, doprinosili njegovoj ljepoti, čuvali njegov otvoreni duh i koji nas obvezuju da sve što smo baštinili pažljivo čuvamo i nadograđujemo.

Posebno smo zahvalni našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas, u  miru i demokratskome ozračju svoj grad i život u njemu gradimo po vlastitoj mjeri.

Kao i prijašnjih, i ove ćemo godine sugrađanima koji su nas svojom kreativnošću, svojim radom i postignućima posebno zadužili uručiti naše najveće priznanje – Nagradu Grada Zagreba kao zahvalu za pregalaštvo, a svima vama drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, čestitam Dan našega grada i Dan zagrebačkih branitelja!

Budimo i nadalje grad otvoren za svakog, grad vrijednih, tolerantnih i ponosnih ljudi u kojem ima mjesta za sve i u kojem se uvijek može računati na razumijevanje i solidarnost!

Izazovi što su pred nama, potencirani posljedicama pandemije koronavirusa i razornog potresa koji je na licu našeg Zagreba ostavio velike ožiljke, neka nam budu poticaj da zajedno i s još više mara i energije svoj voljeni grad oblikujemo kao još bolje i ugodnije mjesto za život!

Sretno Zagrebe!

PO/Foto: Pixabay