Zbog nesreće na car meetu policija konačno krenula u lov na koji divljaju nabrijanim autima

Prometna policija - kontrola

Nakon teške nesreće na car meetu u Buzinu zagrebačka policija odlučila je pojačano nadzirati promet u noći sa subote na nedjelju. Posebno je promet nadziran u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane, te se postupalo prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir, priopćeno je.

Naglasak je, objašnjavaju u PU zagrebačkoj, stavljan na vozače koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvarajući buku sudjelujući u utrkama na javnim prometnicama.

“Tijekom provođenja same akcije od 21 do 3 sata, policijski službenici zaprimili su četiri dojave oko mogućih okupljanja u vezi ilegalnih uličnih utrka ili takve vrste okupljanja, te potencijalnom kršenju prometnih propisa i remećenju javnog reda i mira zbog kršenja prometnih propisa kao što su buka rada motora, „proklizavanja“ kotača i slično. Tom prilikom, osim prekršaja nepropisnog parkiranja nisu utvrđeni drugi elementi prekršaja ili drugih kažnjivih radnji”, navode iz PU zagrebačke.

Ipak, utvrđena su ukupno 143 prekršaja i to 136 prometnih prekršaja, dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, tri prekršaja zbog noćnog izlaska maloljetnih osoba, dva prekršaja iz segmenta zlouporabe droga, a utvrđeno je jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava zbog nepripadajuće registarske pločice na vozilu.

Zatečena su ukupno 23 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih su četiri bila mlada. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu iznosila je 2,24 g/kg zbog čega su četiri vozača uhićena, a jedan je zadržan na triježnjenju. Također, utvrđeno je pet prekršaja zbog odbijanja provjere utvrđivanja prisutnosti opojnih droga.

Zbog nepropisne brzine zabilježeno je 17 prekršaja, po jedan prekršaj zbog upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom te prekršaj zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Dva prekršaja prolaska vozilom na znak crvenog svijetla, dva prekršaja „proklizavanja“ kotača, dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te jedan prekršaj zbog ne postupanja po znaku policijskog službenika.

“U vrijeme pojačanog postupanja dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća na području Grada Zagreba u kojima je nastala materijalna šteta te jedna prometna nesreća na području Zaprešića u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena”, navode iz PU zagrebačke.

RSS