DAN BEZ MOBITELA U PROMETU I U OPATIJI: Potražite s nama Free mobile zonu

HUMS

U sklopu Hrvatskih dana sigurnosti i 11. Konferencije hrvatskih menadžera sigurnosti što ih Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS) i ove godine organizira u Opatiji, u hotelu Milenij bit će  predstavljena nacionalna kampanja ‘Dan bez mobitela u prometu’ u koju se svojim aktivnostima priključio i Grad Opatija.

Projekt podupire Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova, a u srijedu 11. srpnja u 17.15 sati Renata Ivanović voditeljica kampanje Dan bez mobitela u prometu –predstavit će se aktivnost Grada Opatije koja se u kampanju uključila sa tzv. Free mobile zonom. To imaza cilj podizanje razine svijesti kod vozača da korištenje mobitela u vožnji može imati negativne efekte, a nekad i kobne posljedice, te da je zbog sigurnosti važno ne koristiti mobitel u vožnji.

O ovoj preventivnoj kampanji govorit će i Alen Ostojić, predsjednik HUMS-a, dok će zamjenik gradonačelnika dr.scEmil Priskićpredstaviti uključivanje Grada Opatije akciju “Dan bez mobitela u prometu”.

Glavni cilj kampanje je podizanje svjesnosti kod vozača koliko je korištenje mobitela u vožnji opasno i kako je ono danas sve češći uzročnik teških prometnih nesreća i smrtnih stradanja.

RSS