Civilna zaštita potvrdila: Zbog snijega brojne ceste zatvorene, više lančanih sudara, jedno vozilo sletjelo s ceste

HAK

Županijski centri 112 su zaprimili dojave o otežanom kretanju zbog snijega, javljaju iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Tako je i Županijskom centru 112 Varaždin nakon 6,30 sati zaprimljeno više dojava o otežanom kretanju vozila zbog snijega i poledice na području Varaždinske županije. Jedan kamion zapeo je u usponu u mjestu Križanec; na 58 kilometru autoceste A4, prije Brezničkog Huma, u smjeru Varaždina vozilo je sletjelo s ceste; lančani sudar između autobusa i više osobnih vozila dogodio se na cesti D-2 u mjestu Trnovec Bartolovečki, pa se promet odvija uz regulaciju policije; lančani sudar tri osobna vozila dogodio se i na D-35 u mjestu Cerje Tužno.

Županijski centar 112 Krapina je od pet do 7.30 sati također primio više poziva u kojima su vozači obavještavali o otežanom kretanju zbog snijega na pojedinim dionicama državnih cesta: na  D 74 od Gornjeg Jesenja prema Žutnici, na D 206 od Petrovskog prema Pregradi i D 207 od Đurmanca prema Lupinjaku.

Srušilo se i stablo na prometnicu D 74 prema Gornjem Jesenju o čemu sz obaviještene nadležne službe. Na teren su izašli vatrogasci JVP Krapina, policija, djelatnici ŽUC-a i Službe civilne zaštite Krapina.

“Promet navedenom prometnicom D74 prema Gornjem Jesenju je još zatvoren, odvija se obilaznim pravcima: D1 Đurmanec – Gornji Macelj – Donje Jesenje te ŽC 22010 Đurmanec – Donje Jesenje”, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.

Svim sudionicima u prometu poslana je i brošura Snijeg i led.

RSS