Pripadnici HV-a idu u NATO misiju u Poljsku. Prvi puta s haubicama

HV-a i NATO u Poljsku
MORH/F.Klen

Ministar obrane Mario Banožić susreo se u vojarni “Bilogora” u Bjelovaru s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta uoči njihovog odlaska u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti u Republiku Poljsku.

Tijekom susreta ministar je s pripadnicima razgovarao o pripremama koje su prethodile njihovom odlasku u područje aktivnosti te njihovim zadaćama i očekivanjima.

Istaknuvši da je sudjelovanje Hrvatske vojske u mirovnim misijama, operacijama i aktivnostima konkretan doprinos jačanju stabilnosti i sigurnosti u svijetu ministar Banožić pripadnicima 11. kontingenta zaželio je uspješno, profesionalno i kvalitetno izvršavanje svih zadaća koje ih očekuju u Poljskoj.

“Uvjeren sam kako znate da u Poljskoj ne predstavljate samo sebe, zato je odgovornost svakoga od vas još i veća. Drago mi je čuti kako ste spremni na sve izazove i zadaće koje se pred vas postave i kako u područje aktivnosti odlazite sigurni u sebe i svoje kolege.

Vjerujem kako vašim obiteljima i prijateljima ovo vrijeme bez vas neće biti jednostavno te im ovim putem upućujem zahvalu što vas podržavaju na vašem vojničkom putu.

Iskoristite vrijeme tijekom aktivnosti u Republici Poljskoj u djelovanju s našim američkim i svim drugim saveznicima u okviru Borbene skupine kako bi usvajali i dijelili znanja i izgrađivali sposobnosti!

Iz razgovora s vama vidim kako ste visoko motivirani, profesionalni, savjesni i odgovorni. Kao ministar obrane ponosan sam što Hrvatska vojska ima takve pripadnike, vjerujem u vas i želim vam sretan put i sretan povratak u Domovinu“, poručio je ministar pripadnicima prije odlaska u područje aktivnosti u Poljskoj.

U okviru 11. HRVCON-a u Republiku Poljsku u Borbenu skupinu pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država upućuje se ukupno 73 pripadnika Hrvatske vojske, među kojima je devet žena, na rok do sedam mjeseci. U sklopu kontingenta po prvi puta se u područje aktivnosti upućuje bitnica Panzer haubica PzH 2000, priopćeno je iz MORH-a. 

RSS