23-godišnjak bježao policiji, a u bijegu tijekom vožnje odbacio digitalnu vagu i različite vrste droge

Sumnja se da je 23-godišnjak,  na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine amfetamina, droge MDMA, hašiša i konoplje tipa droga koje je potom vagao i prepakiravao te skrivao u svom osobnom automobilu i stanu na Trešnjevci radi daljnje prodaje.

U petak, 14.  srpnja 2023. godine oko 22 sata na raskrižju Ilice i Zagrebačke ceste policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije pokušali su zaustaviti osobni automobil marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 23-godišnjak, no on je ignorirajući znakove policijskih službenika nastavio vožnju Zagrebačkom cestom, a potom Prilazom baruna Filipovića u smjeru istoka. Policijski službenici vozilom su krenuli za osumnjičenim, a tijekom potjere uočili su da je iz njegovog vozila u vožnji izbačeno nekoliko vrećica kao i digitalna vaga. Nakon što su policijski službenici sustigli osumnjičenog, kod kućnog broja 7 Prilaza baruna Filipovića policijskim su vozilom blokirali njegov automobil te se on zaustavio.

Nakon zaustavljanja, osumnjičeni je  policijskim službenicima dragovoljno izručio dvije plastične vrećice s ukupno 56 grama konoplje tipa droga dok je naknadno utvrđeno da je uz digitalnu vagu iz vozila osumnjičenika izbačena jedna papirnata vrećica s 84 tablete i 11 polovina tableta droge MDMA, plastična vrećica s 24 grama amfetamina te plastična vrećica s oko 21 gram konoplje tipa droga.

Također, u nastavku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policijskim službenicima predao i vrećicu ispunjenu s oko 0,67 grama hašiša.

Količina i vrste oduzete droge kao i digitalna vaga za precizno mjerenje nesporno ukazuju na činjenicu kako je pronađena droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 23-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu, piše u prioćenju PU zagrebačke.

 

DBO/ Foto: MUP RH