Zbog krvavih paketa za ukrajinske ambasade sastaje se Vijeće za nacionalnu sigurnost?

Krvavi paket ukrajinske ambasade

Krvave pakete sa životinjskim očima koji su u petak poslani ukrajinskim veleposlanstvima u nekoliko europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska, saborski zastupnici ocijenili su pokušajem zastrašivanja, terorističkim činom i specijalnim ratom te pozvali na sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) ocijenio je da je riječ o terorističkom činu i pokušaju zastrašivanja te poručio počiniteljima da “neće nas pokolebati u odlučnosti da pomognemo Ukrajini i ukrajinskom narodu u borbi protiv agresora”.

– Imam poruku za one koji su to učinili – nećete nas zastrašiti, nećete nas pokolebati u našoj odlučnosti da pomognemo Ukrajini i ukrajinskom narodu u borbi protiv agresora. A to sigurno neće obeshrabriti ni Ukrajince u njihovoj borbi za slobodu i za teritorijalni integritet njihove države. Ne znam tko to radi. Imam neke sumnje, no dok su to samo sumnje o tome ne bih javno govorio. Ono što mogu napraviti i što radim ovim putem to je da pozivam sve institucije u Hrvatskoj da istraže, da se pokuša ući u trag teroristima i provokatorima, zatražio je Hajduković.

Više pročitajte OVDJE.

RSS