Policijska akademija na Interliberu 2022

Interliber plakat 2022

Nakon uspješnih višegodišnjih nastupa na međunarodnom sajmu knjiga – Interliberu, Ministarstvo unutarnjih poslova i ove će godine u vremenu od 8. do 13. studenoga 2022. izlagati svoja stručna izdanja na Zagrebačkome velesajmu – u paviljonu broj 6, na štandu 3E.

Bit će to ujedno i prigoda za predstavljanje publikacija iz područja policije i policijske znanosti, kriminalistike, kaznenog materijalnog, procesnog i izvršnog prava, međunarodnog javnog i kaznenog prava, nacionalne sigurnosti, kriminologije, penologije, viktimologije, sudske medicine, forenzične psihologije i psihijatrije, forenzične antropologije, kriminalističke statistike, policijskog menadžmenta i drugih stručnih izdanja koje je Ministarstvo objavilo ove godine.

Važan dio izdavaštva Ministarstva unutarnjih poslova čini i stručni časopis Policija i sigurnost, koji je u 69 godina koliko izlazi prerastao u respektabilan stručni i znanstveni prijenosnik informacija strukovnoj i široj zajednici, a o čijoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da je od 2017. godine indeksiran u prestižnu bazu Web of Science Core Collection, u citatnom indeksu Emerging Sources Citation Indeks, što ga svrstava u A1 kategoriju časopisa.

Na Interliberu će uz predstavljanje i prodaju MUP-ovih izdanja biti i prostor Uprave za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove te konzola Agencije za komercijalnu djelatnost kojom će se pružiti mogućnost posjetiteljima aktiviranja e-osobnih iskaznica.

DBO/ Foto: MUP RH