Zaustavljen niz razbojništva u središtu grada koje su činili maloljetnici

Zaustavljen niz razbojništva u središtu grada koje su činili maloljetnici

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela razbojništva od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

U petak, 26. siječnja 2024. godine oko 17.50 sati u Jurišićevoj ulici, prema unaprijed stvorenoj namjeri da oduzmu tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoje, dvojica maloljetnika i dvije još za sad nepoznate mlađe muške osobe, prišle su s leđa maloljetniku te počinile nad njim razbojništvo tako da su mu iz novčanika otuđili 100 eura nakon čega se dali u bijeg.

Četiri dana ranije, u ponedjeljak, 22. siječnja 2024. godine oko 21.30 sati u Centru u Ilici (prolaz neboder ) dvojica osumnjičenih maloljetnika prišla su maloljetniku u dijelu prolaza koji vodi u Petrićevu ulicu i potom zatražili novac, da bi mu jedan od osumnjičenih maloljetnika počeo pretraživati džepove odjeće te iz novčanika otuđio 15 eura nakon čega su pobjegli.

Dan ranije, 21. siječnja oko 16.30 sati na otvorenom prostoru Trga bana Josipa Jelačića, osumnjičeni maloljetnik u društvu s još tri nepoznate mlađe muške osobe, prišli su dvojici maloljetnika te verbalno prijeteći tražili od njih novac, iz straha obojica su im dali ukupno 23 eura.

U subotu, 13. siječnja oko 22.30 sati u Radićevoj ulici, dvojica maloljetnika u društvu sa zasad još tri nepoznate maskirane mlađe muške osobe, prišli su s leđa trojici maloljetnika te su verbalno prijeteći zatražili novac na što su dvojica rekli da nemaju novaca, dok je jedan maloljetnik iz straha dao 50 eura. Tada je osumnjičenom drugom maloljetniku počeo pretraživati odjeću te mu iz džepa otuđio 200 eura. S otuđenim novcem osumnjičeni su zajedno pobjegli.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 390 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih maloljetnika na nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu je podnijeto Posebno izvješće redovnim putem te se nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u Centru grada te traga za ostalima počiniteljima, priopćila je PU zagrebačka.

DBO/ Foto: Ilustracija