Zagrebački holding povukao 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za korporativnu sigurnost

Krajem travnja ove godine Europska komisija odobrila je Zagrebačkom holdingu 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekta “Uspostava informacijske sigurnosti u sustav korporativne sigurnost”. Ukupna vrijednost projekta je 3,3 milijuna kuna, pri čemu je preostali iznos osiguran iz sredstava Zagrebačkog holdinga.

Cilj projekta je uspostava standardiziranog, sigurnijeg i pouzdanijeg mrežnog i informacijskog sustava u svrhu omogućavanja neometanog odvijanja poslovanja Holdinga, što u konačnici rezultira i isporukom sigurne i pouzdane usluge građanima grada Zagreba.

Upravljanje informacijskom sigurnosti također u znatnoj mjeri smanjuje rizik od nastanka štete, zbog eventualnih sigurnosnih incidenata, omogućuje daljnju digitalizaciju i veću dostupnost servisa Zagrebačkog holdinga građanima i korisnicima usluga, te osigurava daljnju implementaciju novih usluga i zadovoljava propise kao što je GDPR.

Uspostavom informacijske sigurnosti u sustav korporativne sigurnosti definira se okvir za uspješno upravljanje i nadzor podataka i informacija s ciljem zaštite radnika i cjelokupne informacijske imovine u pogledu očuvanju povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti informacija te pravnih i poslovnih interesa Zagrebačkog holdinga.

Projekt je prijavljen u studenome prošle godine za sufinanciranje na poziv CEF Telecom Call for proposals 2020 (CEF-TC-2020-2 – Cybersecurity), koji je objavljen u sklopu programa Connecting Europe Facility 2014-2021. Radi se o jednom od ključnih instrumenata namijenjen ulaganju u infrastrukturne prioritete Europske unije u području prometa, energetike i digitalne tehnologije. U sklopu ovog instrumenta također se osigurava podrška projektima od zajedničkog interesa koji poboljšavaju svakodnevni život građana, poduzeća i javne uprave te pridonose razvoju jedinstvenog digitalnog tržišta razmještanjem europske digitalne infrastrukture diljem EU.

Potpisivanje ugovora između Europske izvršne agencija za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA), potpisnicom u ime Europske komisije i Zagrebačkog holdinga očekuje se tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

PO/Foto: svijetsigurnosti.com