Vojno-sigurnosno obavještajna agencija dobila dvoranu generala Gordana Čačića

MORH

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov nazočili su  ceremoniji otkrivanja spomen ploče i imenovanja dvorane u Vojno sigurnosno-obavještajnoj agenciji koja od utorka, 30. siječnja 2018. godine  nosi ime generala-bojnika Gordana Čačića.

Ceremoniji su prisustvovali i obitelj te prijatelji i bliski suradnici pokojnog generala Čačića.

Ministar Krstičević tim povodom je istaknuo “Ovim simboličnim činom želimo izraziti zahvalnost za sav Gordanov doprinos u stvaranju i obrani Republike Hrvatske i izgradnji Oružanih snaga, a prije svega našeg sigurnosno obavještajnog sustava. Ova dvorana će pomoći u čuvanju uspomene na našeg Gordana, koji je hrabro, časno i požrtvovno služio domovini u najtežem razdoblju” rekao je.

Također, ministar Krstičević je tom prilikom održao prezentaciju djelatnicima sigurnosno obavještajnog sustava o postignućima u radu 2017. godine te o smjernice za rad u 2018. godini.

General-bojnik Gordan Čačić značajno je pridonio izgradnji modernih Oružanih snaga RH, gdje je obnašao brojne odgovorne i zapovjedne dužnosti. General Čačić bio je zapovjednik i jedan od utemeljitelja samostalne podsusedske satnije, jedne od prvih dragovoljačkih postrojbi. Bio je zapovjednik 1. hrvatskog gardijskog zdruga, zapovjednik Obavještajne brigade, načelnik Uprave za obavještajne poslove GS OS RH, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i državni tajnik Ministarstva obrane RH. Za osobit doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata Gordan Čačić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljama “Bljesak” i “Oluja”. General Čačić preminuo je 20. prosinca 2008. godine u Italiji od posljedica nesreće na skijaškoj stazi.

RSS