Vjeroučitelj koji je tijekom nastave pozivao na mržnju završio u istražnom zatvoru

Kresimir_Bagaric
prtsc Facebook
U Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu jučer je ispitan 38-godišnji Krešimir Bagarić, vjeroučitelj koji je prijavljen zbog širenja mržnje.
Prema prijavi on je 29. studenog ove godine od 14 do 14.45 sati tijekom nastave vjeronauka u osmom razredu zagrebačke osnovne škole, svjestan svog utjecaja i autoriteta kao nastavnika, samo s ciljem da izazove netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti, iskazivao vlastiti prijezir prema njima.
“Osnovano se sumnja da je time nametao učenicima iznesene stavove te izazivao osjećaje mržnje, odbojnosti i prihvaćanja agresije prema dvjema osobama, kao i pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovjesti. Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 38-godišnjaka na temelju članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog i odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. ZKP-a”, priopćeno je.
To znači da je Bagarić zadržan u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke.
Tijekom svog predavanja, revoltiran haškom presudom šestorki iz BiH, Bagarić je veličao Ratka Mladića i pogrdno govorio o Muslimanima u BiH.
RSS