5.6 C
Donji grad
06.12.22
Portal svijetsigurnosti.com
Naslovna Svijet UMRO JE FRANCUSKI POLICAJAC HEROJ: U talačkoj drami zamijenio je mjesto s...

UMRO JE FRANCUSKI POLICAJAC HEROJ: U talačkoj drami zamijenio je mjesto s jednom civilom

prtsc France24/Twitter
Policajac koji je zamijenio svoje mjesto s jednim civilom u petak tijekom talačke drame u Francuskoj, podlegao je ozljedama. Potvrdio je to rano jutros ministar unutarnjih poslova Francuske u objavi na Twitteru.
prtsc Twitter

Napad u kojem su ubijene tri osobe, a sada je policajac preminuo kao četvrta žrtva, dogodio se u petak na jugu Francuske. Tamo je muškarac, koji je tvrdio da je povezan s ISIL-om, najprije ubio jednu osobu, a još jednu ranio u mjestu Carcassonne. Pucao je zatim na policajce koji su se vraćali s jutarnjeg trčanja, da bi se zatim dovezao dao Super U trgovačkog centra u Trebesu gdje je uzeo taoce.

Dvoje ljudi ubio je čim je ušao u trgovinu, a tijekom pregovora izvučeni su svi taoci, te je Arnaud Beltrame, policijski službenik, pristao zauzeti mjesto jedne žene koja je do tada bila zatočena u trgovini.

Gerard Collomb, ministar unutarnjih poslova, još je jučer objavio da je Beltrame teško ranjen prije nego što su njegovi kolege likvidirali napadača.

 Ministar je poručio da je Beltrame dao život za svoju zemlju. “Francuska nikada neće zaboravit njegov herojski čin”, napisao je na Twitteru.
Osim što je četiri osobe ubio, napadač iz Trebesa, inače naturalizirani Francuz, ranio je ukupno 16 ljudi.
prtsc France24

RSS