UKLJUČITE SE U VELIKU JAVNU RASPRAVU: Kako bolje zaštititi zviždače?

Kako bolje zaštititi zviždače?
Alfred Lambremont Webre/Youtube

Europska komisija ovorila je široku javnu raspravu o zaštiti zviždača. Povjerenica za pravosuđe, zaštitu potrošača i ravnopravnost spolova Vera Jourova smatra kako zviždači mogu imati ključnu ulogu u borbi protiv pranja novca, prijevara i korupcije.

EU već štiti zviždače. A Hrvatska?

“Moramo pažljivo vagati načine na koje ih najbolje možemo zaštititi. Ova javna rasprava bit će dragocjena komisiji da se bolje informira i napravi najbolji odabir za zaštitu zviždača”, rekla je povjerenica.

Zaštita zviždača može puno doprinijeti zaštiti javnog interesa, promociji bolje vlasti i jačanju vladavine prava, kao što to čini i naše neotuđivo deomokratsko pravo na slobodu izražavanja.

U Europskoj uniji već postoje snažni mehanizmi zaštite zaviždača u zakonodavstvu pojedinih  segmenata – od pranja novca do trgovinskih tajni, kapitala i financijskih usluga.

Evo ako se možete uključiti u javnu raspravu

Ipak, ovom javnom raspravom želi se prikupiti još informacija, stajališta i mogućih rješenja od onih na koje se ova problematika odnosi, kao i od šire javnosti koja bi trebala iznijeti svoje stavove o zaštiti zviždača na nacionalnoj razini.

Za sudjelovanje u javnoj raspravi možete se do 29. ožujka prijaviti ovdje.

RSS