U Splitsko-dalmatinsku županiju stigli policajci iz osam zemalja

U sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“ u srijedu, 05. srpnja 2023. godine,  u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigli su strani policijski službenici koji će tijekom ljeta obavljati poslove u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku stigli su strani policajci iz osam država i to iz Republike Italije, Francuske, Njemačke, Bavarske, Poljske, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Češke Republike te se još očekuje dolazak policijskih službenika iz SAD i Južne Koreje. Biti će raspoređeni u policijskim postajama u Splitu, Trogiru, Omišu, Makarskoj, a poslove će također obavljati  u Postaji pomorske policije Split i u Postaji aerodromske policije Resnik.

Policijski službenici raditi će na područjima na kojima ljetuje najveći broj gostiju iz njihovih zemalja. Uz ostale svakodnevne zadaće, značaj njihovog boravka i rada prvenstveno je razvidan u situacijama kada je stranim turistima potrebna pomoć policije, a njihovim sudjelovanjem u takvim situacijama nestaje i jezična barijera što znatno olakšava postupanje hrvatske policije. Danas je u policijsku upravu stiglo i započelo s radom ukupno 13 stranih policijskih službenika

Novinarima se prvo obratio Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj koji je nazočnima prezentirao međunarodnio projekt policije suradnje koji je do sada imao odlične rezultate rada. Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko dalmatinske zaželio je dobrodošlicu stranim policijskim službenicima i naglasio kako je ovo hvalevrijedan projekt Ministzarstva unutarnjih polosva i Ravnateljatva polciije.

DBO/ Foto: PU splitsko dalmatinska