Zašto Ministarstvo zdravstva ne da Agronomskom fakultetu opremu za uzgoj marihuane?

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je medijske navode da je Ministarstvo državne imovine prije gotovo godinu i pol odlučilo darovati Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu opremu za proizvodnju kanabisa, vrijednu oko 100.000 kuna, javlja HRT.

Ta je oprema, piše Jutarnji list, oduzeta u jednoj policijskoj akciji, no zbog birokracije, studenti je još ne koriste i skuplja prašinu u skladištu fakulteta. Naime tražili su dozvolu od Ministarstva zdravstva, ali odgovor još nisu dobili.

Riječ je o opremi za uzgoj marihuane koja se sastoji od lampi, grijalica, ventilatora i nosača, tu je i prehrana za biljke, no sve to sada propada u skladištu jer im nitko već godinu dana ne odgovara na upite.

– Kanabis u medicinske svrhe se koristi i koristit će se. Uzgajanje je nešto što treba regulirati zakonom, posebice sa sigurnosnog aspekta. Što se tiče sigurnosti, mjerila su za sve ista, pa i za fakultet i istraživački rad. Što se tiče znanosti, potreba za kanabisom postoji, sigurnosni aspekt je ono što treba riješiti, kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

izvor: HRT