Rusi žestoko napali ukrajinski Lavov: Zgrade su srušene, ima mrtvih

prtsc Youtube

U najnovijem razvoju sukoba između Rusije i Ukrajine, grad Lavov na zapadu Ukrajine postao je meta raketnog napada koji je rezultirao smrću najmanje troje ljudi, javlja Dnevno. Lokalni gradonačelnik, Andrij Sadovi, izvijestio je o napadu i započeo potragu za preživjelima među ruševinama uništene stambene zgrade.

“Troje ljudi je ubijeno”, rekao je gradonačelnik Andrij Sadovi u objavi na svom Telegram kanalu. Rekao je da će ulica ostati zatvorena sve dok djelatnici hitne pomoći “očiste ostatke i izvuku sve mrtve”.

Regionalni guverner, Maksim Kozitski, objavio je 13-sekundni video snimak koji prikazuje široku četverokatnu stambenu zgradu s oštećenjima na gornjim katovima ili potpuno srušenim dijelovima.

Ove objave dužnosnika uslijedile su nakon širenja zračnih upozorenja diljem Ukrajine i izvještaja o ulasku krstarećih projektila u ukrajinski zračni prostor. Gradonačelnik Sadovi izvijestio je o seriji eksplozija koje su se dogodile u gradu, što sugerira da je raketni napad imao razorni učinak na lokalnu zajednicu.

izvor: Dnevno