U Podcastu „Jesmo li sigurni da smo sigurni?,“ gost: Renata Ivanović, Voditeljica kampanje „Dan bez mobitela u prometu“

Jesmo li sigurni da smo sigurni- Renata Ivanović
U Podcastu „Jesmo li sigurni da smo sigurni?,“ gost: Renata Ivanović, Voditeljica kampanje „Dan bez mobitela u prometu“

Na HUMS TV Youtube kanalu pogledajte novu emisiju Podcasta Svijeta sigurnosti „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“ .

Urednik i voditelj Alen Ostojić, razgovarao je sa Renatom Ivanović, Voditeljicom HUMS-ove nacionalne kampanje „Dan bez mobitela u prometu“

Na globalnoj razini , pandemija koronavirusa je pokrenula trend ubrzanog provođenja vremena uz mobitel. Prosječni korisnik mobitel sada koristi 4,8 sati dnevno što je rast od 30% u odnosu na posljednje dvije godine. Drugim riječima 1/3 našeg vremena u kojem ne spavamo, posvećujemo mobitelu.

Njemački psihijatar, psiholog i neuroznanstvenik manfred Spitzer, autor bestselera EPIDEMIJA PAMETNIH TELEFONA pametni telefom je slikovito opisao kao – švicarski nožić digitalnog doba nevjerojatne praktičnosti! Pametni telefon je danas naš centar zabave, informiranja, komunikacije, online sastanaka, navigacije, dnevnik, rokovnik, novčanik i što sve ne!

Od jutra do večeri, na poslu i u privatnom životu: čini se da ništa ne funkcionira bez pametnog telefona. No ima li njegova uporaba cijenu? Je li moguće utjecati na promjenu loših navika i ponašanja?Zašto Dan bez mobitela u prometu? Tko i na koji način financira kampanju? Jeli kampanja utjecala na promjenu ponašanja sudionika u prometu? Zašto je novi datum kampanje 2.4?   Ovo su samo neka od pitanja na koje je Alen tražio Renatin odgovor.

Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 011 travnja  2022. u 21:05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com