U Podcastu „Jesmo li sigurni da smo sigurni?,“ gost: prof.dr.sc. Irena Cajner Mraović, ekspertica za sociologiju policije

prof.dr.sc Irena cajner - jesmo li sigurni da smo sigurni

Na HUMS TV Youtube kanalu pogledajte novu emisiju Podcasta Svijeta sigurnosti „Jesmo li sigurni da smo sigurni?“ .

Urednik i voditelj Alen Ostojić, razgovarao je sa Izv.prof.dr.sc. Irenom Cajner Mraović, eksperticom za kriminologiju nasilja, sociologiju policije i korupciju u policiji.

Irena je diplomirala  1991. godine na tadašnjem Fakultetu za defektologiju Sveučilišta u Zagrebu. Na istom je  fakultetu magistrirala 1994. godine te doktorirala 1995. godine. Diplomirala je i kriminalistiku na Visokoj policijskoj školi 1995. godine te time stekla zvanje diplomirani kriminalist.

Od 1.9.2008. godine radi na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, na radnom mjestu izvanredne profesorice na Odsjeku za sociologiju gdje je jedan od utemeljitelja diplomskog studija Sociologija razvoja i sigurnosti.

Predmet Ireninog iznanstvenog, nastavnog i stručnog interesa je kriminologija nasilja, kriminologija maloljetničke delikvencije, komparativna kriminologija s posebnim naglaskom na kriminalitet, druga devijantna ponašanja i socijalnu kontrolu u post-socijalistički tranzicijskim zemljama, te sociologija policije s posebnim naglaskom na modele policijskog djelovanja i korupciju u policiji.

Emisiju možete pogledati i na Zapad TV, u ponedjeljak, 02, svibnja 2022. u 21:05 sati.

DBO/ Foto: Svijetsigurnosti.com