U Osijeku svečano otvoren PLIN 2017 – 15. Skup o prirodnom plinu, toplini i vodi

HEP Grupa

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku svečano je otvoren 15. Skup o prirodnom plinu, toplini i vodi – PLIN 2017, na kojem će vodeći energetski stručnjaci iz Hrvatske i Europe raspravljati o novitetima i izazovima iz područja plinarstva, energetike, toplinarstva i vodoopskrbe.

Ovogodišnji Skup okupit će do sada rekordnih, više od 350 sudionika iz Hrvatske, BiH, Mađarske, Slovačke  i Srbije.

Damir Pećušak, direktor HEP Plina d.o.o., izrazio je zadovoljstvo velikim brojem uglednih stručnjaka koji su i ove godine stigli u Osijek, napomenuvši kako visoka razina ovogodišnje konferencije  sudionicima omogućuje ne samo razmjenu međusobnih iskustava, nego i savjetovanje s regulatorom u vremenu kada se pred mrežne  djelatnosti postavljaju sve veći zahtjevi.

U sklopu ovogodišnjeg Skupa održat će se dva okrugla stola (Primjena infracrvene termografije u tehnici i Potpuna deregulacija tržišta plina od 1. travnja 2018!?), usmeno izlaganje 38 radova te izlaganje čak 13 radova u poster sekciji. Radovi su svrstani u četiri tematski povezane sekcije: Plin i plinska tehnika, Energetika i toplinska tehnika, Voda te Konstruiranje i proizvodne tehnologije.

Uz predstavnike Hrvatske elektroprivrede, na konferenciji će sudjelovati predstavnici HERA-e, najvećih energetskih subjekata na tržištu plina, komora inženjera, čelnici Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku kao i drugih sveučilišta u Hrvatskoj i regiji te brojni dekani i prodekani fakulteta iz Hrvatske, država regije i Europske unije. Kao i svih dosadašnjih godina, voditelji konferencije su prof.dr.sc Pero Raos (Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu) i doc.dr.sc. Zlatko Tonković (HEP-Plin d.o.o., Osijek).

Skup o plinu se od 2003. godine tradicionalno održava u Osijeku u organizaciji HEP Plina, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Tehničkog fakulteta Pollack Mihály, Sveučilišta u Pečuhu. Od 2010. godine Skup o plinu postao je i međunarodni.

RSS