U OPATIJI SU POČELI HRVATSKI DANI SIGURNOSTI: Domovinska sigurnost je glavna tema

U Opatiji su započeli Hrvatski dani sigurnosti u sklopu kojih se od 11. do 13. listopada održava i 11. Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, a dodjeljuje se i Hrvatska velika nagrada sigurnosti.


Glavna tema ovogodišnjih dana sigurnosti je domovinska sigurnost, dok je pokrovitelj Vlada RH.
Potpredsjednik Vlade Damir Krstičević naglasio je kako su svi u sigurnosnom sektoru svjesni složenosti funkcioniranja tog sustava, a ova Vlada prepoznala je da se mora sustavno baviti sigurnošću.


Zato je izrađena nova strategija nacionalne sigurnosti, no to nije rješenje, već je temelj za razvoj novih sposobnosti za odogovr na suvremene ugroze i rizike.

Sigurnost je komparativna prednost Opatije kao turističke destinacije, poručila je zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić.

Predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti Alen Ostojić naglasio je kako u ostvarivanju sigurnosti zajednice nema rivaliteta, već samo partnerstvo.

Ivan Matanović iz Zaklade Konrad Adenauer najavio je kako će Njemačka i dalje nastaviti pametno ulagati u sigurnost, te pohvalio suradnju što ju zaklada ima s HUMS-om.