Divjak najavljuje akcijski plan prevencije nasilja u školama

Blaženka Divjak
Blaženka Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je u povodu subotnjeg skupa u Zagrebu na kojemu su tisuće nastavnika i učenika tražili uspostavu ‘sigurnih škola bez nasilja’, izjavila je da će se izraditi akcijski plan prevencije nasilja u školama, te poručila da podupire upozoravanje na problem nasilja i da su edukacija i odgovornost najbolja prevencija.

‘Pozdravljam i podupirem ukazivanje na važnost rješavanja problema nasilja u školama i društvu. Međutim važno je da budemo oprezni u porukama koje šaljemo. Moramo zapamtiti da nikada nasilje nije iskorijenilo nasilje, već istraživanja dokazuju da u prevenciji nasilja ključnu ulogu imaju edukacija i odgovornost roditelja i

Dodaje da u petak sazvala pripremni sastanak za izradu novog akcijskog plana prevencije nasilja u školama, koji će se obuhvatiti promjenu pravnog okvira, pripremu edukacije te sustav podrške za učitelje, učenike i roditelje.

Ministarstvo je u proteklih godinu i pol dana bitno povećalo ulaganje u edukaciju i programe prevencije nasilja u školama te će i dodatno pojačati financiranje projekata koji podupiru škole bez nasilja, poručuje ministrica.

Izvor:Tportal/Hina/Foto: Screenshot N1 Hrvatska