U NOĆI MUZEJA POSJETITE IZLOŽBU ZAGREBAČKOG HOLDINGA “ZAGREBAČKE ŠPORTSKE PRIČE”

ZGH

Zagrebački holding uključio se i ove godine u manifestaciju Noć muzeja organizacijom velike izložbe na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7A. Na gotovo 3.000 četvornih metara prostora izložbom starih fotografija te vrijednih predmeta iz povijesti Zagreba, predstavit ćemo povijest naših djelatnosti koja seže čak do 14. stoljeća. A kako je tema ovogodišnje manifestacije sport, kroz Zagrebačke športske priče predstavit ćemo i tradiciju sportskog djelovanja naših zaposlenika dugu gotovo jedno stoljeće.

Zajedno sa sportskim savezima i klubovima, našim partnerima u organizaciji ovogodišnje izložbe, ispričat ćemo povijest najpoznatijih zagrebačkih sportskih događanja koje tradicionalno podupiremo te početke nastanka nekih sportova u Zagrebu.

HAŠK Mladost predstavit će 115 godina akademskom športa u Zagrebu te neke od najtrofejnijih sportova sastavnica Saveza. Među njima su vaterpolo i vesljanje te odbojka čiju će povijest zajedno predstaviti Hrvatski odbojkaški savez i Zagrebački odbojkaški Savez. Hrvatski akademski streljački klub Mladost i g. Ante Špirelja postavit će pravu streljanu u sklopu koje će predstaviti 230 godina streljaštva u Zagrebu.

Najpoznatija i najdugovječnija međunarodna sportska natjecanja, Memorijal Borisa Hanžekovića i Zlatnu piruetu predstavit će Atletski klub Dinamo Zrinjevac i Hrvatski klizački savez, dok je Hrvatski skijaški savez za predstavljanje Snow Queen Trophy – Utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu osigurao pravu krunu snježne kraljice i kralja.

Auto klub INA DELTA u sklopu predstavljanja povijesti INA DELTA RALLY-a izložite će BMW 1600, pobjednika 1.delta TLX rally 1974. dok će Hrvatski oldtajmer savez izložiti vozila iz 1927. i 1943. godine. Bit će tu i Rukometni klub Zagreb, jedan od najstarijih i najuspješnijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj, osnovan daleke 1922. godine. Sa čak 60 osvojenih velikih trofeja u svojoj povijesti, najtrofejniji je hrvatski rukometni i sportski klub općenito.

Također će se predstaviti Vaterpolo klub Medveščak, Hokejaški klub Medveščak Zagreb, Plivački klub Orka, Ronilački klub Nemo Adriatic, Dizački klub Metalac Zagreb, Hrvatski Flying Disc Savez, Disc Golf Croatia, Košarkaški klub Cibona i Košarkaški klub Cedevita. Mačevalački savez Zagreba upriličit će i scenski prikaz mačevalačkog dvoboja, dok će nogomete povijesti predstaviti Hrvatski nogometni savez.

BOGAT INTERAKTIVNI PROGRAM UZ SPORTSKE LEGENDE

U suradnji s partnerima pripremili smo i bogat interaktivni program. Posjetitelji će se moći okušati u mačevanju, streljaštvu, dizanju utega, stolnom tenisu, šahu, kineskom boksu i taekwondou te ultimate frizbiju i disc golfu, a moći će odvoziti i mini auto rally.
Uz sad već tradicionalno druženje s nažigačem s Gornjeg Grada, topnikom s Kule Lotrščak i A.G. Matošem na njegovoj klupi, posjetitelji će se tijekom trajanja izložbe moći družiti s legendarnim sportašima te aktualnim sportskim zvijezdama.

Svojim dolaskom na izložbu Zagrebačke športske priče počastit će nas Dragutin Šurbek, Gordan Kožulj, Marija Anzulović, Juraj Šebalj, Saša Špirelja, Ratko Štritof, Nikoca Gulin, Goran Grd, Tomislav Kašnar, Anita Miletić, Srećko Opašić, Nele Pešić, Damjan Sedić, Ivona Jerković, Andrija Žižić i brojni drugi aktivni sportaši i treneri. Uz njihovo mentorstvo posjetitelji će se moći boriti za vrijedne nagrade u Holdingovoj sportijadi.

HOLDINGOVA SPORTIJADA

Zabavno sportsko natjecanje za posjetitelje Holdingova sportijada održat će se u 19, 20, 22, 23 i 24 sata. U svakom krugu se natječu 4 tima po 4 igrača u 4 igre: štafeta, skijanje, slagalica i vaterpolo. Timove vode mentori – sportske legende, aktivni sportašI i treneri. Natjecatelji će dobiti majice te osvajaju medalje.

Timovi svoje prijave na sportijadu trebaju poslati na e-mail: marketing@zgh.hr  U prijavi treba navesti naziv tima, ime i prezime igrača i dob te termina natjecanja.

Nagrade pokrovitelja:

Hrvatski skijaški savez osigurao je za pobjedničke timove u igri skijanje Cro Ski sportske torbe i ruksake

Atletski klub Dinamo Zrinjevac osigurao je za pobjedničke timove u igri štafeta sportske majice.

Nagrade osvajaju najuspješniji timovi u svakom krugu natjecanja.

Također, pobjednički tim u prvom krugu natjecanja osvojit će majice Plivačkog kluba Orka koje će im osobno uručiti Gordan Kožulj, bivši hrvatski plivač koji je u svojoj sportskoj karijeri postigao niz vrhunskih sportskih rezultata, a bit će i mentor jednom timu u prvom krugu natjecanja u 19 sati.

Košarkaški klub Cedevita osigurao je za sve natjecatelje Cedevita osvježavajući napitak i grickalice.

VIŠEBOJ

Budući da su naši partneri osigurali vrijedne nagrade, organizirat ćemo i posebno natjecanje s početkom u 21 sat, u kojem natjecatelji skupljaju bodove te osvajaju nagrade, ovisno o postignutom rezultatu. Igre su: kviz znanja, utrka s automobilskim gumama, disc golf, Zoro, igra „30 sekundi“ i hula-hop.
Nagrade osiguravaju sportski savezi/klubovi i sponzori Reebok, Sport Vision, Car fleet management d.o.o., Karting Arena i Escaperoom Arena

GASTRO PONUDA

Za gastro ponudu i ove godine brine naš hotel Tomislavov dom. Uz specijalitete domaće kuhinje –  sarmu (30 kn), grah s kobasicom (35 kn), zapečene zagorske štrukle (30 kn) i razne savijače (porcija 15 kn) te razna pića, u ponudi je i hot dog (14 kn) te sljemenski sendvič (20 kn – pečenice/roštiljke s kiselim zeljem u tamnom pecivu).
PRIJEVOZ 

Do naše izložbe vozit će izvanredna autobusna linija Trg Mažuranića – Muzej suvremene umjetnosti – Zagrebački velesajam, koja će kretati s Mažuranca svaki puni sat, počevši od 18 pa do 24 sata. Autobusi će sa Zagrebačkog velesajma kretati u razmaku od sat vremena s prvim polaskom u 18:30 sati te zadnjim polaskom u 0:30 sati.

Pozivamo sve, a osobit se nadamo i veselimo djeci, da nas posjete u Noći muzeja na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7A i dobro se zabave uz sportsko druženje od 18 do 1 sat iza ponoći.

Ulaz je slobodan!

RSS