ALARMANTNO IZVJEŠĆE: Hakeri su lani ukrali 172 milijarde dolara

Gradska vlast nudi nagrade za korisne informacije
prtsc Youtube

Prema izvještaju Norton Cyber Security Insights Reporta, samo u 2017. godini hakeri su zaradili nevjerojatnih 172 milijarde dolara (1091 milijardu kuna), i to od 978 milijuna žrtava koje su napali u 20 zemalja svijeta. U prosjeku je svaka žrtva “izgubila” 142 dolara (850 kuna).

Nortonov redovni godišnji izvještaj otkrio je i kako su korisnici diljem svijeta najčešće na udaru virusa, prenosi Zimo.

Čak 53 posto korisnika prijavilo je infekciju virusom ili neku drugu prijetnju njihovoj računalnoj sigurnosti. Na drugom su mjestu kartične prijevare, a slijede otkrivanje lozinke, neovlašteni ulaz ili hakiranje e-maila ili profila na društvenoj mreži te prijevare tijekom online kupovine.

Autori izvještaja tako upozoravaju kako se na udaru hakera najčešće nađu upravo oni koji naglašavaju važnost sigurnosti na interneta. Tako su zajedničke značajke najčešćih žrtvi hakera: previše su sigurni u znanje o sigurnosti na internetu, upotrebljavaju više različitih uređaja i zaboravljaju na osnove (koriste nove tehnike osiguranja poput identifikacije otiskom prsta, ali imaju istu lozinku na različitim servisima).

Više pročitajte OVDJE.