Tvrtko Šapina i Mislav Matijević dobitnici su Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost

zagreb.hr

Tvrtko Šapina, učenik OŠ Grigora Viteza i Mislav Matijević, učeniku I. gimnazije dobitnici su nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Svečanosti su nazočili roditelji pokojnog Luke, gospođa Suzana i gospodin Reno Ritz.

Kako je priopćeno iz Grada Zagreba, učenici su Nagradu dobili zbog angažiranosti u humanitarnim akcijama te zbog pomaganja slabijim učenicima u svladavanju gradiva i za osobno odgovorno ispunjavanje školskih obveza. Nakon što je nagrađenima čestitao na trudu i dobroj volji, gradonačelnik Milan Bandić  je posebnu zahvalu uputio roditeljima Luke Ritza. Naglasio je da su gospođa i gospodin Ritz  primjer svima nama da se unatoč velikoj tragediji može pronaći snage za dobra djela i širenje mira među ljudima. “Međunarodni dan tolerancije podsjeća nas da smo poruke mira i nenasilja dužni slati mlađim naraštajima. Oni su naša budućnost”, istaknuo je gradonačelnik.
 
“Čestitam ne samo dobitnicima nego i onima koji su nominirani za ovu humanitarnu nagradu. Oni daju sve od sebe da stvore bolje i tolerantnije društvo u kojem ima mjesta za sve”, naglasio je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić i dodao da i ovogodišnji dobitnici Nagrade svojim primjerom i ponašanjem dokazuju da su tolerancija i poštovanje temelj uspješnoga i miroljubivog društva.
 
Učenici su poručili da im je ova nagrada veliku čast, ali i odgovornost prema društvu jer je  razumijevanje najbolji način da se smanji nasilje.

A. R. K.