Treći dan Ultra Europe 2018: Privedeno 127 osoba, jedan posjetitelj teško ozlijeđen, jedan umro

ULTRA Europe

Prije, za vrijeme i nakon trećeg dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2018“, održanog na gradskom stadionu „Poljud“ u Splitu, nisu zabilježeni značajniji sigurnosni događaji u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti oštećenja imovine.

Prijavljena su tri imovinska kaznena djela.

Jedan sudionik javnog okupljanja, 23-godišnji strani državljanin, je prilikom pada na stadionu zadobio teške ozlijede, te je zadržan na bolničkom liječenju.

U splitskom KBC-u  preminuo je jedan posjetitelj Ultra Europe festivala, prenosi Indeks.hr

Tu informaciju je u razgovoru za Radio Dalmaciju potvrdio zamjenik ravnatelja splitskog Kliničkog bolničkog centra Anton Marović.

”Radi se o muškoj osoba koja je dovedena jučer u zoru u KBC Split u komatoznom stanju. Reanimiran je, umro je u jedinici za intenzivno liječenje. Radi se o stranom državljaninu i daljnje radnje će biti poduzete preko patologije”, rekao je Marović.

Ukupno je privedeno 127 osoba  osobe većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Zbog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama biti će prijavljene tri osobe, priopćila je PU splitsko-dalmatinska

DBO